Verslag rondwandeling met bewoners en gemeente

 


buurtbewoners-rondwandeling-2
En nu aan de slag!

Dat was het credo tijdens de rondwandeling dinsdagavond 1 oktober langs de Boschveldweg.  Als het meezit gaat medio volgend jaar de schop er al in, en wordt de BosschveldBoulevard een feit.

De gemeente heeft de bewoners van de Boschveldweg dinsdagavond 1 oktober uitgenodigd om mee te praten en mee te denken over hun straat. De werkgroep Boschveldboulevard, bestaand uit bewoners van ‘t Zand, heeft al allerlei plannen bedacht, maar dat wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat andere ideeën niet welkom zijn. Integendeel.

Wanneer komen er nu eindelijk nieuwe  vuilcontainers                                                    Er zijn positieve en negatieve reacties. Een aantal bewoners wil geen verandering. Die toegangsroute naar de Verkadefabriek? Laat ze alsjeblieft langs de Brugstraat lopen! Graffitie op de schuurtjes, nee, nee, nee! Dat wordt van kwaad tot erger. En wanneer komen er nu eindelijk eens nieuwe vuilniscontainers, het stinkt, en er wonen meer muizen aan de Boschveldweg, dan mensen. En het verkeer, wanneer komt er nou eens een einde aan de overlast! En het is wel leuk, zo’n park langs het spoor, maar hoe zit het met hangjongeren! Wordt er straks gedeald? Gaan niet alle Bossche zwervers hier straks slapen?

Gelukkig zijn er ook positieve geluiden
Het is natuurlijk logisch dat er ook veel onvrede is. Er is al jaren niets gedaan aan de situatie aan de Boschveldweg, het ziet er allemaal niet netjes uit, en de bewoners zijn bezorgd. Wat als er weer niets gebeurt? Het wordt ook hoog tijd dat de Boschveldweg een opknapbeurt krijgt. Gelukkig zijn er ook positieve geluiden. Het idee om door de kinderen in de wijk vogelhuisjes te laten timmeren en schilderen wordt snel omarmd door het buurtcomité. De vogelhuisjes worden in de bomen gehangen, met wensen en dromen van de buurtkinderen. Daar kunnen de vogeltjes dan op gaan broeden. Een hartverwarmend plan.

Iedereen houdt van de bomen.
En de bomen, iedereen houdt van de bomen, die mogen niet weg, ze moeten wel gesnoeid worden. En misschien een spotje er op? En de W2, die was zo prachtig verlicht tijdens de Kunstnacht, dat mag wel heel het jaar door. Dan is er eindelijk een oplossing gevonden voor die donkere hoek waar iedereen zo van baalt.

 
Ideeën en kritiek uiten
De projectleider geeft iedereen de ruimte de komende weken om ideeën en kritiek te leveren. Over drie weken is hij terug van vakantie, en gaat alles inventariseren. Vervolgens wordt er een plan gesmeed, wat eind dit jaar weer aan de buurt wordt gepresenteerd. De bewoners wachten met spanning af.
Mocht u willen reageren, neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij zorgen er dan voor dat uw reacties worden verzameld en worden doorgestuurd naar Joris van Esch, de projectleider van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.