Verslag buurtinformatiedag 15 september

We vinden het best spannend vandaag hoor! Na maanden dromen en praten met elkaar is nu de dag aangekomen dat we elkaar zullen ontmoeten op het braakliggend terrein bij ‘t Spoor. Het buurtcomité heeft een buurtinformatiedag georganiseerd en gezorgd voor schoppen van Heijmans, bloembollen van Intratuin, en de buren uitgenodigd om zelf plantjes en gereedschap mee te nemen.

Er komen zo’n 40 mensen op onze uitnodiging af, bekende gezichten, maar ook nieuwe. Het is een bont en gezellig gezelschap, dat na de toespraak van de wethouder en de voorzitter van het buurtcomité, de schop in de wat weerbarstige grond zet, en plantjes en bloembollen plant. Er wordt zelfs een begin gemaakt met het graven van een vijver, en de hoop grond in de hoek wordt omgetoverd tot een soort van rotstuin. De gemeente heeft eerder deze week de hekken al weggehaald, en belooft ons bankjes om op te zitten. Het afgeschermde gedeelte wordt vrij van onkruid en woekerend gewas gemaakt, waardoor we een tijdelijk hondenuitrenveld kunnen inrichten. Een behoefte die nog eens benadrukt wordt door één van de buurtbewoners, inclusief herdershond.

Het is een inspirerende middag, er wordt druk met elkaar gefilosofeerd over het Heijmanspark, zoals het in de volksmond al genoemd wordt. Want het is een tijdelijke voorziening. Ooit wordt er gebouwd, die plannen liggen er al lang en zullen een keer doorgang vinden. Ondertussen werken de buurtbewoners aan hun eigen “Heijmanspark” . Nu nog een werkgroep die zich het park toe eigent, en voortzet waar we op 15 september mee zijn begonnen. Dan komt ook deze droom uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.