Lei-fruitbomen plantdag 5 november 2016

Een klein beetje bezorgd over het wisselvallige weer, maar vol goede moed en heel veel zin kwamen we bij elkaar. Rond de 35 bewoners uit de wijk, jong en oud. Geweldig! In de startblokken om het kale gebouw van Zayaz aan de Peellandstraat en Boschveldweg te verfraaien met fruitboompjes.

Enkele dagen van tevoren was het menig buurtbewoner al opgevallen dat stratenmakers bezig waren met het aanleggen van de plantvakken. Dankzij de gemeente, die dit geregeld heeft, is ons veel werk bespaard en ziet het er superstrak uit.

Na de koffie gingen we aan de slag. Eén groepje boog zich puzzelend over de tafel waar de bamboestokken aan elkaar geknoopt werden, om rekjes te vormen. Anderen gingen met verf aan de slag. Om naambordjes voor de bomen te schilderen. Een tweetal verzorgde een prachtige fotoreportage. En met vereende krachten stortte de rest zich op het graven van de plantgaten, het afvoeren van het zand en aanvoeren van tuingrond.

Het ging heel vlot (time flies when you’re having fun) en al snel stonden de boompjes met hun voeten in de aarde. Terwijl we bezig waren had een heuse kookploeg een warme lunch voorbereid en daar waren we inmiddels wel aan toe. Lekker gezond eten en tegelijk de buren beter leren kennen, een prima combinatie!

Na de pauze werden de nog vrij kale plantenvakken verder ingericht tot mooie tuintjes. Met planten en kruiden waarvan er vele eetbaar zijn. Het ziet het er niet alleen een stuk gezelliger uit in de straat maar we kunnen binnenkort ook snoepen van de gevels!!

Het was weer een geslaagde dag!

Wil je meer weten over het project Leifruit? Neem dan contact op met Susanne Mulder

06-44150067 mulder.susanne@gmail.com