Lei-fruitbomen plantdag 26 maart 2016

golden_transparent_april_2012 (1)

“Hoe heerlijk is het om wakker te worden, naar buiten te stappen, water te geven aan je geveltuintje, én samen met de buurvrouw een appeltje te eten die je net van de gevel hebt geplukt! Dit paradijselijk plaatje hebben wij voor ogen!”

Het leifruitbomen project is ontstaan vanuit de Groengroep ’t Zand.

Als groep zetten we ons in voor het vergroenen van de wijk, en willen we de biodiversiteit vergroten en de sociale cohesie bevorderen; ook zijn we gegrepen door een ecologisch verschijnsel, de stadslandbouw die al op vele plaatsen in de wereld plaatsvindt.

Stadslandbouw is een mooi verlangen om op een gezondere manier met onszelf, onze voeding en het milieu om te gaan. Voedselgewassen worden, op biologische wijze, lokaal gekweekt. Het gezamenlijk zorg dragen hiervoor brengt mensen met zichzelf en elkaar in contact.

Het planten van fruitbomen in de wijk draagt bij aan de vervulling van die wens! Omdat ze vlak tegen muren worden geplaatst, en gesnoeid, passen ze goed in het straatbeeld.

Met een subsidie van de gemeente, medewerking van de woningcorporatie Zayaz en heel veel enthousiaste bewoners gaan wij hiermee aan de slag.

Voorjaar 2016 komen er boompjes in de straten rondom het st. Luciaplein. In het najaar richten we ons op het gebouw aan de Peellandstraat en Boschveldweg met achterliggend parkeerhof.

Op zaterdag 26 maart verzamelen we om 11:00 uur op het st. Luciaplein. Rond 16:00 uur zijn we klaar. Er is voor jong en oud wel wat te doen: plantgaten uitgraven, met de kruiwagen rijden, boompje vasthouden bij het planten, water geven, naambordjes ophangen,….

Tussendoor pauzeren we met een lekker soepje en brood.

Wil jij ook meedoen met het creëren van een leefomgeving die ons letterlijk voedt?

Je kunt je opgeven voor het adopteren van een boompje tegen je gevel en/of meehelpen op de plantdag.

Contact: Susanne Mulder 

06-44150067 

mulder.susanne@gmail.com